08 de juny 2007

L'herència del regidor Vernet


Com ja sabreu, després de les eleccions del passat 27 de maig Iniciativa per Catalunya Verds hem quedat fora del consistori de Granollers. Temps hi haurà per analitzar els motius d’aquests mals resultats i per fer plantejaments de futur. Caldrà fer autocrítica, evidentment, però avui i per fer el meu retorn a la blogosfera després de força setmanes prefereixo parlar de l’herència que Iniciativa deixa a la ciutat després de quatre anys al govern municipal.

Independentment de les aportacions que ICV hem fet en els darrers quatre anys al govern de la ciutat (moltes i prou valuoses; valgui com a exemple la defensa a ultrança de Palou com a zona no urbanitzable en el POUM recentment aprovat) no hi ha dubte que del que més orgullós em sento és del paper dut a terme des de la Regidoria de Mobilitat, creada precisament el 2003 i encapçalada durant tot aquest temps pel company Jaume Vernet.

En quatre anys, des de la Regidoria s’ha fet una aposta decidida i valenta per una mobilitat sostenible. Decidida perquè, amb pocs mitjans però amb molta voluntat política, s’han posat en marxa iniciatives notables, com ara el servei de bus als polígons, els itineraris escolars o la signatura del Pacte per la Mobilitat i la constitució del Consell Municipal de la Mobilitat. I valenta perquè en determinats moments ha calgut prendre decisions que, probablement, no eren les més populars possibles, però que estem segurs que eren les millors que es podien dur a terme en vistes al futur de la ciutat.

L’última acció de govern d’en Jaume Vernet al capdavant de la regidoria va ser la presentació, el passat dimecres, del servei de lloguer de cotxe compartit, el “Carsharing”. D’aquesta manera, Granollers es converteix en la segona ciutat de l’Estat, després de Barcelona, en dotar-se d’aquest sistema de racionalització de l’ús del vehicle que ja fa anys que triomfa arreu d’Europa. I en les properes setmanes i mesos s’inaugurarà la nova passarel·la de vianants sobre el Congost; es posarà en funcionament el servei de bicicletes de lloguer finançat mitjançant un conveni pilot amb l’Institut Català de l’Energia; es continuarà amb la reurbanització de determinats carrers a un sol nivell amb l’objectiu de pacificar-hi el trànsit i millorar-hi l’accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda; es procedirà a l’ampliació de l’illa de vianants del Centre... Mesures, totes elles, fruit de l’esforç i la feina ben feta per Iniciativa durant la darrera legislatura.

En Josep Mayoral té tota la legitimitat per fer, durant els darrers quatre anys, les polítiques que consideri més adequades per a Granollers. La ciutadania així ho ha volgut, i contra això no hi ha res a dir ni a fer. Si un cas recordar-li que, particularment en matèria de mobilitat, hi ha hagut qui li ha obert camí tot i els seus dubtes i una certa manca de gosadia a l’hora d’afrontar determinades actuacions. Que ara no li faltin ni valor, ni sort ni encert per continuar amb aquesta tasca.

2 comentaris:

Pensamientos Nocturnos ha dit...

Bones! Ja se lo dels vostres resultats a Granollers. Per cert, que és això que he escoltat de que us separeu?? Que Iniciativa es separa dels Verds?? És veritat?? Un son ecologistes i els altres ho velen ser encara més o que?? Bé, ja em diràs alguna cosa sobre això. Per cert, ara tindràs més temps lliure així que quan volguis truquem a la teva filleta i ens anem a pasturar per la muntanya, que segur que has baixat una mica de forma. Jsjsjsjsjsjs

Andrés Hidalgo ha dit...

És una llàstima que en Jaume hagi estat venut per la seva pròpia organització. Des de Barcelona, en virtut de l'acord amb EUiA, no haurien d'haver permès a llista d'EUiA que es presentés a Granollers.

Salut i endavant!